De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 02 november 2019, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.
Niet HB? Kom met je broer of zus mee!

LET OP: je leest over een programma dat al geweest is.

Het programma:

Inloopactiviteiten 
  Brei je eigen poppetje (kosten € 1,-): Marianne heeft vandaag een breimolen bij zich en gaat met jou een poppetje breien. Je kiest je eigen kleuren en mag het poppetje natuurlijk mee naar huis nemen. Tijdens de uitleg zal je merken dat het principe van de breimolen niet moeilijk is, het vraagt wel wat coördinatie van je. Daarom kunnen kinderen jonger dan zeven jaar een poppetje maken onder begeleiding en mogen de kinderen van zeven jaar en ouder het zelf proberen. Je hoeft je niet aan te melden om een poppetje te komen breien. Het kan wel slim zijn om op tijd naar het lokaal te komen, het duurt namelijk ongeveer een uur tot anderhalf uur voordat je poppetje klaar is.
     
  Catering tijdens de SpeelDagHB en de loterij:
Koffie of thee € 1,-
Limonade, flesje water, pakje appelsap of pakje sinaasappelsap € 0,50.
Ontbijtkoek of liga € 0,50.
Fruit (bijvoorbeeld banaan of appel) € 0,40.
Glutenvrij cakeje (1st) of cookies (3st) € 1,50.
Afhankelijk van het seizoen kunnen we een extra aardigheidje bij ons hebben.
Lootjes voor de loterij kosten € 0,50 per lootje. Je kunt mooie prijzen winnen.
     
 
ChillPillow: Bij Patricia kan je komen voelen wat een verzwaringskussen is met tactiele prikkelingen en of je het fijn vindt om er zelf één te hebben. Wil je niet zonder dit kussen naar huis? Maak je vandaag je eigen kussen (20x20cm), dan kan je kiezen uit een kussen zonder versiering (€ 4,-) of een kussen met versiering (€ 6,-). Versieren gebeurt met een lijmpistool. Patricia is aanwezig om te helpen, maar papa en mama mogen dat natuurlijk ook met je samen doen.

Liever een Chill Pillow (45x45cm) of Mini Pillow (+/- 20x20cm) bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn voorbeelden aanwezig, je kunt stofjes voelen, het bij jou passende gewicht kiezen en natuurlijk legt Patricia alles graag aan je uit. Een Chill Pillow bestellen tijdens de SpeelDagHB is vanaf € 20,-. Vooraf bestellen kan ook, dan krijg je € 2,50 korting op een Chill Pillow. Dan probeert Patricia het voor je af te hebben en mee te nemen naar de SpeelDagHB. Deze kussens zijn uitgebreider versierd. Maar, dat zie je vanzelf als je de voorbeelden komt bekijken.

Een Mini Pillow is verkrijgbaar vanaf € 5,- en verzwaringsdekens zijn die dag te voelen en te bestellen op maat. Neem ook een kijkje op haar website en bij vragen stel ze gerust tijdens de SpeelDagHB. Ze legt het je graag uit.

     
  Confetti en meer: Jessica is docent bij Hobbyfun. Je kunt een eigen tasje of etui pimpen, met bijvoorbeeld een eenhoorn, paard, salamander of dino. Ga je liever aan de slag met een vorm van styropor of MDF en Foam clay, silk clay of pearl clay? Dat kan ook! Nieuw is de stickey base. Vormen waaruit je kunt zijn een bal of een dier (o.a. leeuw, eenhoorn, vogel of konijn). Zorg dat je de tijd hebt om echt iets moois te maken, reken op ongeveer een uur. Afhankelijk van je keuze liggen de kosten tussen de € 3,- en € 7,50. Vandaag zijn er natuurlijk ook materialen te koop om mee naar huis te nemen. Scroll nog even naar beneden, rechts in je scherm vind je twee voorbeelden ter inspiratie.
     
  Denksportcentrum Amersfoort Next generation: Op 06 april was de mini-bridge van Nextgeneration een groot succes. Superleuk natuurlijk :) en dat vraagt om een extra editie. Dus, op 02 november is de mini-bridge ook weer van de partij. Kom je ook leren hoe bridge werkt? Je kunt de hele dag inlopen en kijken of het lukt om aan te sluiten bij een potje bridge. Wil je graag zeker weten dat het lukt om het spel te leren? Geef je dan op voor één van de workshops.
     
  Dit ben IQ: Bij Daphne kan je met je kind terecht voor coaching en begeleiding, psycho-educatie, training van vaardigheden, mindset, motivatie, didactisch onderzoek, motorische remedial teaching en workshops op het gebied van leren plannen en leerstrategieën voor middelbare scholieren. Vandaag neemt Daphne een aantal oefenmaterialen mee welke gebruikt worden bij de motorische remedial teaching ter verbetering van onder andere handschrift (schrijfvaardigheden) en lezen.  
     
  De WAR: Dit is een veelzijdige broedplaats voor kunst, wetenschap en innovatie in Amersfoort. In gemeenschappelijke werkplaatsen, ateliers, kantoor- en publieksruimtes werken mensen aan onderzoek, kunst, techniek en duurzaamheid. Ze ontwikkelen experimenten, geven voorstellingen, houden lezingen, ontmoeten elkaar, leggen nieuwe verbindingen, werken, praten, eten en drinken wat met elkaar.

Je kunt vandaag wiskundige goocheltrucs komen bekijken en proberen.
     

  Gravitrax: Kom deze superleuke, kinetische, zwaartekracht gebruikende, knikkerbaan met speciale effecten uitproberen! Lukt het jou om een baan te maken die zichzelf kruist, waar je gebruik kunt maken van de hamer en het kanon, waar de trampoline ervoor zorgt dat je bal letterlijk door de lucht vliegt en je dan ook nog daar eindigt waar dat bedoeld is? Je vindt de Gravitrax beneden, in de centrale ruimte. Daar gaan we weer een heerlijke speel- en ontdekplek maken.
     
  Hubelino: De bouwblokken hebben diverse vormen en kleuren, waarmee je je eigen knikkerbaan kunt bouwen. Vandaag kan je met deze set komen bouwen en uitproberen wat snelheid, zwaartekracht en centrifugaalkracht met elkaar te maken hebben. (Handig om te weten: de blokken passen op alle andere merken bouwblokken. Hubelino heeft ook Mind and Learning Games in het assortiment. Die zullen er vandaag niet zijn, maar vind je natuurlijk wel op de website).
     
    de kinderboekwinkel: Er komen boeken, heel veel boeken en daar zit vast en zeker iets bij dat bij jou past. Kom je je nieuwste favoriet ontdekken of het vervolg op jouw favoriete serie of ... Kom, snuffel, geniet, vraag wat je weten wilt en ga naar huis met een aanwinst waar je nog heel veel plezier van gaat beleven.
     
  Kleren die vies mogen worden: Er wordt op diverse plekken geknutseld en geverfd. Buitenspelen kan natuurlijk op het schoolplein. Trek daarom kleren aan die makkelijk wasbaar zijn en vies mogen worden.
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
  Lunch: We bieden eenvoudige lunchpakketjes voor € 6,50. (Te bestellen tot en met vr 25-10-2019).
  • 6 witte bollen, plakjes ham, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes appelsap (200 ml) of
  • 6 bruine bollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml) of
  • 6 krentenbollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml).

Je kunt nu, bij je aanmelding, bestellen. Maar ook op een later moment beslissen. Gebruik dan de wijzigingslink in je bevestigingsmail. We rekenen de lunch meteen met je af. Let op de deadline.
     
  Mega Bellenblaas: Op het plein ligt het materiaal klaar om Mega Bellen te blazen. Met twee stokjes en 'ons geheime recept voor bellenblaas' maak je super grote bellen. (Houd er wel rekening mee dat de bellenblaas kan schuimen en vlekken op je kleren kan geven).
     
  Metavidu: Bij ons in het lokaal kan je op diverse manieren je gevoelens laten spreken. Heb je bijvoorbeeld een grote, brandende wens voor jezelf of een ander? Kies hoe die wens eruitziet op papier en hang hem op aan de Wensenslinger. Wie weet wat er gebeurt als alle wensen van iedereen bij elkaar hangen! Als je naar huis gaat mag je jouw wens natuurlijk op komen halen.

Wij vinden het heel normaal dat jij jezelf heel serieus neemt. Stuur daarom ook gerust jezelf een wens toe. Wij hebben de middelen (glitters, plaatjes, verf) EN een postbode. Jij maakt de kaart, wij zorgen dat ie precies op het moment dat ie nodig is bij jou komt. In een envelop. Met een postzegel.

     
  Proefjes voor kinderen vanaf zes jaar:  Als productontwikkelaar in afvalwaterzuiveringstechniek weet Henri alles over afvalwater. Tijdens de SpeelDagHB in april en hebben we gemerkt dat jullie graag bij Henri komen kijken. Daarom hebben we Henri gevraagd om nog een keer te komen en dat wil hij graag doen. Leuk! Het programma, daar denkt hij nog even over na. Waarschijnlijk wordt het een combinatie van een inloopactiviteit en workshops. Voor de workshops kan je je alvast opgeven en dat is best een aanrader gezien de belangstelling tijdens de vorige SpeelDagHB.
     
  Reuzegrote Rush Hour: In de speel- en ontdekplek staat ook de reuze Rush Hour klaar om mee te spelen. Lukt het jou om de rode vrachtauto zijn weg naar de uitgang te helpen vinden?
     
  Het Rifugio Bordspel: Rifugio (Italiaans voor Berghut) is een spel, waarbij je steeds landschapstegels aanlegt en zo gedurende het spel gezamenlijk een berglandschap creëert. In dat voortdurend groeiende landschap ga je, met je houten speelfiguur met rugzak(!), op zoek naar bijzondere bloemen, dieren, watervallen, passen en bergtoppen. Voor het bezoeken van deze plekken krijg je punten. En je kunt Rifugio's bouwen. Deze wil je op strategische plekken bouwen, want elke keer dat iemand anders bij je langs komt, krijg je daarvoor ook punten. Zijn alle landschapstegels aangelegd, dan is het spel klaar en wie dan de meeste punten heeft, die wint! 

Het is gemakkelijk te leren voor iedereen vanaf 8 jaar. Ook zéér geschikt voor twee personen (duurt dan slechts 20 minuten). Daarbij wordt het basisspel tegenwoordig verkocht inclusief de hit-uitbreiding Rivers&Rafts.

Voor een indruk van het spel kijk je rechts (even naar beneden scrollen) in je scherm. Tijdens de SpeelDagHB kan je het spel natuurlijk uitproberen en kopen.

     
  Seleniet Kunst: Kunstenares Antoinette Elsinga komt met een leuke inloopactiviteit. Voor Antoinette, die gespecialiseerd is in seleniet, is het iedere keer weer een uitdaging om de kinderen 'iets kleins, maar fijns' mee te geven. Ze begeleidt de activiteit vanuit haar hart en in verbinding. Heb je interesse in een cursus, workshop of verjaardagsfeestje? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden.
     
    Speeljevaardig.nl: Er is de hele dag inloop bij Heidi (Speeljevaardig.nl). Samen met Margot biedt ze jullie de mogelijkheid om door middel van spellen de denk- en gedragsvaardigheden oefenen. Je vindt Speeljevaardig.nl in het lokaal bij de Spellenwinkel Breda.
     
  Spellenwinkel Breda: Dé Spellenwinkel gaat deze dag mooie spellen verkopen. Er is genoeg keuze van spellen: om alleen te spelen of met meerdere personen, spelen tegen elkaar of spel MET elkaar tegen het spel, dobbelspellen, strategische spellen, tempospellen en nog veel meer. Margot, van Dé Spellenwinkel werkt samen met Heidi van speeljevaardig.nl. Je vindt ze bij elkaar in het lokaal.
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Stoepkrijt en steltenlopen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  Studio Wishdom: Als ontwerp- en trainingsburo voor creatief leren en persoonlijk leiderschap, bouwt Studio Wishdom aan een eigentijds talentenprogramma ter bevordering van spel en creativiteit zodat kinderen met plezier en vertrouwen hun eigen weg kunnen volgen. Voor kinderen en (jong) volwassenen die willen schitteren in hun eigen verhaal. Gedurende de SpeelDagHB kunnen kinderen aan de slag met verschillende spel- en verhaalkunsten, o.a. ontwerp vriendenboekje, Papieren StripHelden, Doosje Geluk. Voor ouders is er informatie over het hebben van een goed gesprek met je kind, vanuit spel en creatieve werkvormen.
     
  TIKKIE TROTS...: Dé training waarin trauma en afstand verzachten naar verbinding en glans. Marianne Rietveld (de WijsWijzer) en Marjolijn Peters (WOWcoaching & opstellingen) bundelen hun krachten. Deze training, die bedoeld is voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders, helpt je om de kracht van LeeuwenMoed en het blije gevoel van PauwenTrots te ontdekken. Zodat ook jij weer kunt ontspannen, blij kunt zijn en met flexibiliteit en veerkracht kunt reageren op situaties die je tegenkomt.

Marianne en Marjolijn zijn vandaag beiden aanwezig. Stel je vragen gerust aan Marianne, die in het inlooplokaal aanwezig is bij de ZijnsWijzers of aan Marjolijn die je bij de kassa vindt. Volg TIKKIE TROTS... ook op facebook.
     
  Tureluurs Educatie: Marije biedt oplossingen op maat in de vorm van korte trainingen, voor anders lerende kinderen en hun ouders en leerkrachten. Je kunt een 2 workshops volgen: ‘Leren Leren & Plannen’ (voor ouders én kinderen vanaf ca. groep 7 t/m middelbare school) en ‘executieve functies oefenen met spelletjes’ (voor ouders én kinderen vanaf groep 3).

Daarnaast kun je, tijdens de inloop, tafels oefenen, de online werkgeheugentraining uitproberen, je talenten onderzoeken, de FOON! uitproberen, een mindmap maken, je executieve functies oefenen met spelletjes en de werkboeken van de mindset-training en de Beelddenktraining liggen klaar ter inzage. En je kunt natuurlijk je vragen stellen!
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     
  ZijnsWijzers: Marianne Rietveld, van de WijsWijzer vertelt je graag over de door haar ontwikkelde ZijnsWijzers. Deze kaartenset helpt je om jouw zijnskant te ontdekken en zo meer inzicht te krijgen in je hoogbegaafdheid en je gedrag. De kaartenset is heel fijn als je samen met je kinderen in gesprek wilt gaan over hun 'innerlijke belevingswereld'. Kindercoaches gebruiken de kaartenset natuurlijk in de begeleiding van kinderen. Maar, vergeet ook niet dat je deze kaartenset ook heel goed kunt gebruiken als volwassene voor jezelf en als coach in de begeleiding van volwassenen. De ZijnsWijzers zijn vandaag te koop (€ 45,-). Vooruit bestellen kan ook, graag via de website van de WijsWijzer.

Vraag Marianne ook gerust naar TIKKIE TROTS... Dé training waarin trauma en afstand verzachten naar verbinding en glans. Bedoeld voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde jonge kinderen en hun ouders.

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops groeit nog.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

  Hele dag
    Je eigen ChillPillow maken (kinderen en ouders, materiaalkosten € 4,- tot € 6,-): Je kunt de hele dag inlopen bij Patricia. In verband met de voorbereiding is het fijn als Patricia een inschatting kan maken hoeveel mensen er gaan komen en dus hoeveel kussens ze vast kan voorbereiden. Ook als je nog niet 100% zeker weet dat je komt en een eigen kussen maakt, is het wel fijn als je vast aangeeft dat je interesse hebt. Dit kan op het aanmeldformulier voor de SpeelDagHB.
     
Start 11:00u
    Leren Leren & Plannen (kinderen en ouders): Wil je meer weten over leren leren en plannen? Marije vertelt je er graag over.

Met dit online programma leren kinderen van groep 7/8 en middelbare scholieren om te leren plannen & leren op de manier die bij ze past. Voor betere resultaten, meer zelfvertrouwen en motivatie & minder stress in huis. Ik geef een korte proefles uit het online programma.

     
  Sterke verhalen (ouders): Speciaal voor ouders die graag willen weten hoe ze hun zoon of dochter kunnen helpen om woorden en taal te vinden om emoties en gevoelens te uiten, met behulp van spel en creatieve werkvormen.
     
Start 11:00u en 13:30u
  'Arduino' (kinderen en ouders LET OP: neem je eigen laptop mee): Boris, een twaalfjarige hoogbegaafde jongen, komt jullie vertellen over Arduino. Jullie gaan zelf aan de slag met een stroomcircuit. Wil je zeker weten dat jij erbij bent? Meld je dan vast aan!

Voor de laptops die jullie meenemen hebben we een plek (achter slot en grendel, wel voor eigen risico). Zodat jullie niet de hele dag de laptop hoeven te tillen. Wil je hier gebruik van maken? Meld dat dan even bij de kassa.
     
    Bridge (kinderen 9+ en ouders): Kom vandaag kennismaken met de denksport jeugdbridge én samen spellen spelen. We richten ons in eerste instantie op kinderen 9+, is jouw kind jonger? Vraag dan naar de mogelijkheden om aan te sluiten.
     
    Boekvouwen (kinderen, materiaalkosten € 3,50): Claudia, Arthur en Jolanda komen jullie de methode boekvouwen leren. Je leert hoe je de bladzijden van een boek zo kunt vouwen, dat er aan de zijkant van het boek een woord zichtbaar wordt (zie foto). Het woord dat je kunt kiezen mag maximaal zeven letters lang zijn (bijvoorbeeld je naam). Lukt het niet om het vouwen in dit uur af te krijgen? Geen punt. Je kunt terugkomen om 13:30u of het zelf thuis verder afmaken.
     
  Hooggevoeligheid beter begrijpen (ouders): Zit je ook soms met je handen in het haar omdat je niet meer weet hoe je je kind verder kunt helpen? Heeft je kind iets nodig maar weet je niet wat? Begrijp je je kind niet altijd of reageert het zo anders dan jij zou verwachten? Is je kind gevoelig voor licht, geluid, kleding of eten? Leidt zijn gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid nog wel eens tot conflicten met anderen? 

Hoe zou het voor je zijn om je kind hier beter in te begrijpen? Om te weten hoe je kunt reageren in bepaalde situaties? Welke reactie helpend is en welke juist olie op het vuur gooit? Dat je weer met vertrouwen in verbinding komt met je kind? Kom dan naar de Workshop Hooggevoeligheid Begrijpen.

     
  Toneelimprovisatie: Ons thema vandaag is Emoties, of ook wel Gevoelens. Die kunnen dus HEEL GROOT zijn en ook heel klein. Je kunt er uren over praten EN je kunt er uren over spelen. En precies dat gaan we doen! Want dat is dus veel leuker.

Geef je op voor de zeer laagdrempelige (dus iedereen kan het, op zijn eigen niveau) toneelimprovisatie. We gaan wat impro-spelletjes doen waarbij je emoties die jij leuk vindt om te spelen mag laten zien. Groot en klein. Dat doe je onder leiding van Tina, die al jaaaren theaterdocent is en heus wel weet dat wat leuk is ook heel spannend kan zijn. Daarom kun je dus ook opgeven dat je komt als je graag publiek wil zijn! En je kunt je zelfs nog bedenken als je er eenmaal bent.

     
  Proefjes met afvalwater: De precieze inhoud van de workshops volgt nog. Aanmelden kan al wel. Wacht daar niet te lang mee, de vorige keer waren de plekken snel bezet.
     
Start 13:30u   
    Binair rekenen (kinderen en ouders): Van nul tot tien tellen hebben we allemaal geleerd. Dat vinden we zo logisch als het maar kan. Maar, hoe zit dat met Binair rekenen? Dan tel je met nullen en éénen. Hoe werkt dat? Vandaag leer je het bij Bart.
     
  Executieve functies oefenen met spelletjes (kinderen en ouders): Wil je meer weten over hoe je thuis de executieve functies kunt oefenen met de spelletjes uit je eigen kast? Marije vertelt je er graag over.

Executieve functies zijn de regelfuncties van de hersenen, het regelt o.a. het plannen, organiseren, je emoties, eerst denken dan doen. Je kunt dit heel goed oefenen met spelletjes! Veel spelletjes heb je misschien al in de kast staan, maar na deze workshop zul je er met andere ogen naar kijken en kun je je kind iets leren.

Tijdens deze workshop zal ik eerst ongeveer 20 minuten vertellen over de executieve functies. Dit zal een mix worden in niveau voor kinderen en volwassenen. Daarna is er ruimte om veel spelletjes te spelen en te ontdekken welke executieve functies je met elk spel kunt oefenen. Uiteraard ben ik er om jullie hierbij te helpen.

     
  Sprakeloos (kinderen 5+, materiaal ca. € 4,-): Op avonturenpark FutureIsland is weer van alles aan de hand. Indiaan Goudveer is zijn verhaal kwijt! Straks wordt hij nog ontslagen. Speur mee en ontdek het geheime verhaal. Na afloop van de workshop maken de kinderen een eigen papieren held. Ouders zijn welkom om bij de voorstelling te blijven. Graag alleen de kinderen aanmelden.
     

 

Ontvang het Speelnieuws in je inbox.

(Er opent een pop-up).

faceCoaching, familieopstellingen,
werken aan je verlangen 
WOWcoaching & opstellingen

Organisator van de SpeelDagHB.

PR, Social media en reclame op maat bij
PR door Nina

Organisator van de SpeelDagHB.

 

We zijn heel blij met alle ondersteuning van:

  • Bart Tolen - Technische Ondersteuning
  • En alle teamleden in Amersfoort, Hoorn en Schiedam.

Zonder hen zou de SpeelDagHB niet zo soepel lopen!

"Het ging zo vanzelf, je liep overal zo naar binnen. Zo fijn!"

- Elena 11 jr

"Het was een super dag. Jammer dat het niet vaker SpeelDagHB is."

- een jonge bezoeker

"Een leuke, ontspannen manier om een dag met allerlei facetten van HB bezig te zijn."

- een ouder

"Bij de workshop over HB bij volwassenen heb ik veel over mezelf geleerd."

- een volwassene

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox