De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 13 oktober 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.
Niet HB? Kom met je broer of zus mee!
 

Alle praktische informatie vind je op 'Tijden, entree & locatie'. Lees ook 'Verzamelen en Ruilen' even goed door.
Aanmelden en vooruitbetalen kan tot en met vrijdag 05 oktober 2018. Maximaal aantal bezoekers: 225 kinderen.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Buitenspelen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  CATERING: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen, voor € 0,50 per lootje.
We zorgen ook dat er een lekkere lunch te krijgen is. Hoe en wat precies, dat volgt nog.
     
  Lunch: We bieden eenvoudige lunchpakketjes voor € 6,50. (Te bestellen tot en met vr 05-10).
  • 6 witte bollen, plakjes ham, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes appelsap (200 ml) of
  • 6 bruine bollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml) of
  • 6 krentenbollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml).

Je kunt meteen bij je aanmelding, maar ook op een later moment, bestellen (gebruik dan de wijzigingslink in je bevestigingsmail).

     
  Creatieve inloopactiviteit: Kom je bij Sylvia weer je eigen kunstwerk maken? Al voor een paar euro maak je iets moois. Meer informatie over deze inloopactiviteit volgt nog.
     
    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  HBcentrum/ ontprikkelplek: Marieke van HBcentrum is vandaag in de ontprikkelplek aanwezig. En laat maar aan haar over dat ze je een heerlijke plek biedt om weer helemaal tot rust te komen. Natuurlijk kan je vandaag ook terecht met al je vragen over HBplus, HBkids en de begeleiding van HBkinderen. Er zijn vier interessante lezingen te volgen (scroll naar beneden).
     
    Hubelino: Kom jij een eigen knikkerbaan ontwerpen met deze leuke bouwblokken?! Het fijne van Hubelino is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt en dat het op alle bekende en onbekende bouwblokken past.
     
  Metavidu: In dit lokaal kan je aan de slag met muziek. Tijdens de inloop kan je natuurlijk even komen kennismaken en al je vragen stellen aan de mensen van Metavidu.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Reptielen: Kim Bobeldijk, van DustyZoo, neemt Gekko's en slangen mee. Durf jij één van deze dieren zelf vast te houden? Dat mag! Kom langs, was je handen, beweeg rustig en geniet van deze prachtige kans. Kim kan je van alles vertellen over de reptielen die ze mee heeft. Heb je tips nodig voor je eigen terrarium en het houden (of misschien wel kweken) van reptielen? Ook daar helpt ze je graag mee.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en eigenaar van Studio Wishdom. Op geheel eigen wijze ontwikkelt zij activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen om te blijven spelen. “Spelen je dromen waar” Tijdens de SpeelDag kun je allerlei inspiratie opdoen hoe Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen vorm krijgt in de verhalen van professor Plezier en zijn vrienden.  (materiaalkosten ongeveer € 5,-).
     
  Thinkfun: Deze spellenproducent heeft een leuk en uitgebreid aanbod. Kom vandaag diverse spellen uitproberen (je krijgt uitleg als je dat fijn vindt). Je vindt de spellen in het lokaal bij Denkspellen.nl
     
  Twickto: Hèt constructie speelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. De bouwstenen van Twickto noemen we Bricks. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te klikken. Voor bepaalde constructies heb je een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool. Twicks, Bricks en de TwickTool: dat is alles wat je nodig hebt. En het mooie is: met Twickto bouw je alles wat je kunt bedenken.
     
  Werenfridus: Vandaag kan je komen kennismaken met deze school, die al veel ervaring heeft met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Loop gerust even binnen om kennis te maken, sfeer te proeven en al je vragen te stellen. LET OP: Werenfridus is weer terug verhuisd naar De Keyzerstraat 1 in Hoorn.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

    Het team van HBcentrum verzorgt de volgende lezingen:
11:00-12:00u Janneke; Bore-out bij kinderen (volwassenen en kinderen).
11:00-12:00u Marianne; Overprikkeling in de klas voorkomen (volwassenen en kinderen).
13:30-14:30u Jolanda; Beelddenken bij HB'ers (volwassenen en kinderen).
13:30-14:30u Valeska; Autisme en HBspecialist (volwassenen).
     
  Workshops 'Muziek' (11:00u en 13:30u, kinderen): De mensen van Metavidu komen met een leuk programma rondom muziek. Meer informatie volgt nog, opgeven kan al wel.
     
    Voorstelling 'Speel je dromen waar' (11:00 en 13:30u, kind 4+, materiaal ca. € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

     
  Interactieve lezing 'De Voorbereiding op de brugklas' (11:00u, groep 6/7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid vertelt over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs en de valkuilen die je tegenkomt in de Brugklas.

In mijn praktijk Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid in Amersfoort zie ik heel vaak hoogbegaafde tieners, die vastlopen op de middelbare school. afstromen is dikwijls het gevolg, dit terwijl we het over de intelligentste leerlingen van Nederland hebben. Meestal hebben deze leerlingen niet leren leren en is hun motivatie door de bottom-up-manier van lesgeven ver te zoeken.

Ik leg ik uit hoe deze problematiek ontstaat en wat er aan te doen is. het helpt al enorm als je weet, wat er aan de hand is.

Deze presentatie is bedoeld voor ouders en kinderen die volgend jaar of het jaar erna naar de brugklas gaan. Ook ouders van jongere kinderen vinden het vaak interssant te horen wat er mis kan gaan en hoe je dat zoveel mogelijk voorkomt. Hoewel het basisonderwijs in Nederland op de meeste scholen eigenlijk niet geschikt is voor hoogbegaafde kinderen, kan je als ouders toch veel schade beperken.

     
  Workshop 'Studievaardigheden' (13:30u, groep 6/7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid gaat met je aan de slag rondom studievaardigheden.

In mijn praktijk Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid in Amersfoort zie ik heel vaak hoogbegaafde tieners, die vastlopen op de middelbare school. afstromen is dikwijls het gevolg, dit terwijl we het over de intelligentste leerlingen van Nederland hebben. Meestal hebben deze leerlingen niet leren leren en is hun motivatie door de bottom-up-manier van lesgeven ver te zoeken.

In deze workshop ga ik met ouders en kinderen aan de slag. We nemen een lesje geschiedenis, Frans, Nederlands (waar ik op dat moment zin in heb) en we gaan top-down werken. Ik laat zien hoe je met aandacht je huiswerk kunt maken. Als het goed is, heb je een uurtje later echt iets geleerd! Niet alleen de stof, maar ook hoe je één en ander aan kunt pakken. Ouders kunnen hun zoon of dochter na dit uurtje beter helpen met huiswerk maken.

Contact & online

Marjolijn (vragen m.b.t. aanmelden en programma)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vragen m.b.t. PR en sponsoring)
Websites Speelvrienden.nl | WOWcoaching.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top