De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Zaterdag 13 oktober 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).
 

Je loot mee voor een mooie prijs als je vooraf aanmeldt en vooruit betaalt (prijs ligt bij de kassa).
Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Niet gekregen? Kijk dan even in je spambox.
Bij de kassa ligt een overzicht 'vooruitbetaald'. Er is geen pin-automaat, daarom graag contant èn gepast betalen!

Vooraanmelding: eerste 50 kaarten € 5,-, daarna 125 kaarten € 7,50. Bij de kassa 50 kaarten voor € 7,50.
Degenen die vooruit betalen mogen al om 09:45u naar binnen.
Kinderen kunnen de SpeelDagHB alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken.

Lees de informatie over 'VERZAMELEN EN RUILEN' even goed door.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Buitenspelen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  CATERING: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen, voor € 0,50 per lootje.
We zorgen ook dat er een lekkere lunch te krijgen is. Hoe en wat precies, dat volgt nog.
     
  Creatieve inloopactiviteit: Kom je bij Sylvia weer je eigen kunstwerk maken? Al voor een paar euro maak je iets moois. Meer informatie over deze inloopactiviteit volgt nog.
     
    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  HBcentrum: Er komt een interessant programma met lezingen en natuurlijk kan je terecht met al je vragen over HBplus, HBkids en de begeleiding van HBkinderen. Kijk voor de onderwerpen en tijden bij het programma van de workshops (even naar beneden scrollen).
     
    Hubeliono: Kom jij een eigen knikkerbaan ontwerpen met deze leuke bouwblokken?! Het fijne van Hubelino is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt en dat het op alle bekende en onbekende bouwblokken past.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Reptielen: Kim Bobeldijk, van DustyZoo, neemt Gekko's en slangen mee. Durf jij één van deze dieren zelf vast te houden? Dat mag! Kom langs, was je handen, beweeg rustig en geniet van deze prachtige kans. Kim kan je van alles vertellen over de reptielen die ze mee heeft. Heb je tips nodig voor je eigen terrarium en het houden (of misschien wel kweken) van reptielen? Ook daar helpt ze je graag mee.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
    Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Marieke van HBcentrum is vandaag in de stilteruimte aanwezig. En laat maar aan haar over dat ze je een heerlijke plek biedt om weer helemaal tot rust te komen.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en eigenaar van Studio Wishdom. Op geheel eigen wijze ontwikkelt zij activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen om te blijven spelen. “Spelen je dromen waar” Tijdens de SpeelDag kun je allerlei inspiratie opdoen hoe Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen vorm krijgt in de verhalen van professor Plezier en zijn vrienden.  (materiaalkosten ongeveer € 5,-).
     
  Thinkfun: Deze spellenproducent heeft een leuk en uitgebreid aanbod. Kom vandaag diverse spellen uitproberen (je krijgt uitleg als je dat fijn vindt). Je vindt de spellen in het lokaal bij Denkspellen.nl
     
  't Werenfridus: Vandaag kan je komen kennismaken met deze school, die al veel ervaring heeft met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Loop gerust even binnen om kennis te maken, sfeer te proeven en al je vragen te stellen.

LET OP: Het is de bedoeling dat 't Werenfridus begin 2018 in hun nieuwe/ verbouwde school start. Houd onze website en onze Facebookpagina goed in de gaten. Daar meldden we het laatste nieuws op het gebied van programma, maar ook over de precieze locatie/ het adres van deze SpeelDagHB.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

    Het team van HBcentrum verzorgt de volgende lezingen:
11:00-12:00u Janneke; Bore-out bij kinderen (volwassenen en kinderen).
11:00-12:00u Marianne; Overprikkeling in de klas voorkomen (volwassenen en kinderen).
13:30-14:30u Jolanda; Beelddenken bij HB'ers (volwassenen en kinderen).
13:30-14:30u Valeska; Autisme en HBspecialist (volwassenen).
     
    Voorstelling  'De waarachtige Pleziermeter' (11:00 en 13:30u, kinderen 4+, materiaalkosten € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

     
     
     
     
     
     
     

Contact & online

Marjolijn 06 - 16 946 704 (aanmelden, programma)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 - 40 894 713 (PR en sponsoring)
Websites Speelvrienden.nl | WOWcoaching.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top