De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 12 oktober 2019, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.
Niet HB? Kom met je broer of zus mee!
 

Aanmelden en vooruitbetalen kan tot en met vrijdag 04 oktober. Maximaal aantal bezoekers: 225 kinderen.
Ook op de dag zelf verkopen we kaarten: de kassa is open vanaf 10:15u.
LET OP: We hebben geen pin-apparaat. Tijdens de SpeelDagHB zijn we niet bereikbaar via de telefoon.
Wat betekent de SpeelDagHB voor jullie? We horen het graag!.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Catering tijdens de SpeelDagHB en de loterij:
Koffie of thee € 1,-
Limonade, flesje water, pakje appelsap of pakje sinaasappelsap € 0,50.
Ontbijtkoek of liga € 0,50.
Fruit (bijvoorbeeld banaan of appel) € 0,40.
Glutenvrij cakeje (1st) of cookies (3st) € 1,50.
Afhankelijk van het seizoen kunnen we een extra aardigheidje bij ons hebben.
Lootjes voor de loterij kosten € 0,50 per lootje. Je kunt mooie prijzen winnen.
     
  ChillPillow: Bij Patricia kan je komen voelen wat een verzwarings-/ snoezelkussen is en of je het fijn vindt om er zelf één te hebben. Wil je niet zonder dit kussen naar huis? Maak je vandaag je eigen kussen (20x20cm), dan kan je kiezen uit een kussen zonder versiering (€ 4,-) of een kussen met versiering (€ 6,-). Versieren gebeurt met een lijmpistool. Patricia is aanwezig om te helpen, maar papa en mama mogen dat natuurlijk ook met je samen doen.

Liever een kussen (45x45cm) bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn voorbeelden aanwezig, je kunt stofjes voelen, het bij jou passende gewicht kiezen en natuurlijk legt Patricia alles graag aan je uit. Een kussen bestellen tijdens de SpeelDagHB kost € 20,-. Vooraf bestellen kan ook. Dan probeert Patricia het voor je af te hebben en mee te nemen naar de SpeelDagHB. Deze kussens zijn uitgebreider versierd. Maar, dat zie je vanzelf als je de voorbeelden komt bekijken.

Patricia is een proef aan het doen met een verzwaringsdeken. Zodra we daar meer over weten hoor je het natuurlijk van ons.
     
  HBcentrum/ ontprikkelplek: Marieke van HBcentrum is vandaag weer in de ontprikkelplek aanwezig. En laat maar aan haar over dat ze je een heerlijke plek biedt om weer helemaal tot rust te komen. Was je er de vorige keer ook? Dan heb je ervaren hoe heerlijk de zitzakken zijn! Natuurlijk kan je vandaag ook terecht met al je vragen over HBplus, HBkids en de begeleiding van HBkinderen.
     
    Hubelino: Kom jij een eigen knikkerbaan ontwerpen met deze leuke bouwblokken?! Het fijne van Hubelino is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt en dat het op alle bekende en onbekende bouwblokken past.
     
  De Kinderboekwinkel: Er komen boeken, heel veel boeken en daar zit vast en zeker iets bij dat bij jou past. Kom je je nieuwste favoriet ontdekken of het vervolg op jouw favoriete serie of ... Kom, snuffel, geniet, vraag wat je weten wilt en ga naar huis met een aanwinst waar je nog heel veel plezier van gaat beleven.
     
  Kleren die vies mogen worden: Er wordt op diverse plekken geknutseld en geverfd. Buitenspelen kan natuurlijk op het schoolplein. Trek daarom kleren aan die makkelijk wasbaar zijn en vies mogen worden.
     
  Lunch: We bieden eenvoudige lunchpakketjes voor € 6,50. (Te bestellen tot en met vr 04-10-2019).
  • 6 witte bollen, plakjes ham, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes appelsap (200 ml) of
  • 6 bruine bollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml) of
  • 6 krentenbollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml).

Je kunt nu, bij je aanmelding, bestellen. Maar ook op een later moment beslissen. Gebruik dan de wijzigingslink in je bevestigingsmail. We rekenen de lunch meteen met je af. Let op de deadline.
     
  Storykids academy (materiaalkosten € 5,-): Studio Wishdom is een ontwerp- en trainingsburo voor creatief leren en persoonlijk leiderschap. Studio Wishdom bouwt aan een eigentijds talentenprogramma ter bevordering van spel en creativiteit zodat kinderen met plezier en vertrouwen hun eigen weg kunnen volgen. Voor kinderen en (jong) volwassenen die willen schitteren in hun eigen verhaal. Gedurende de speeldag kunnen kinderen aan de slag met verschillende spel- en verhaalkunsten, o.a. ontwerp vriendenboekje, Papieren StripHelden, Doosje Geluk.
     
  Triqo: Kom dit superleuke constructiespeelgoed uitproberen. Het ligt bij Hubelino in het lokaal. Zoek je inspiratie wat te bouwen? Kijk dan vast even bij Triqo op de site, er staan echt allerlei voorbeelden.
     
  Muisje Sensitief: Deze webshop voor bijzondere kids helpt jullie graag met adviezen en praktische tips op allerlei gebied. Houd jij bijvoorbeeld van wiebelen en friemelen of heb je vragen over proeven en kauwen? Werk je graag met een timer? Heb je last van alle geluiden om je heen? Vragen over motoriek zijn ook geen probleem. Net als evenwicht en balans, maar ook gewoon lekker spelen.
     
  Werenfridus: Vandaag kan je komen kennismaken met deze school, die al veel ervaring heeft met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Loop gerust even binnen om kennis te maken, sfeer te proeven en al je vragen te stellen.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Visuele leerstijl, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops groeit nog.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

  Start 11:00u
    Het jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kind (ouders): Tijdens deze lezing gaat Janneke, van HBcentrum Den Helder, specifiek in op (het vermoeden van) hoogbegaafdheid bij kinderen tot ongeveer 6 jaar. Wat valt er op aan deze jonge kinderen en wat hebben ze nodig? Tevens komen er praktische tips voorbij voor thuis, het kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal en voor de start van de basisschool en in de kleuterklas. Aan het eind is er ruimte om vragen te stellen.
Handig om te weten: lukt het echt niet om zonder kind(eren) te komen? Er is een klein hoekje met speelgoed in het lokaal aanwezig.
     
  Start 11:00u en 13:30u
    Boekvouwen (kinderen, materiaalkosten € 3,50): Claudia, Arthur en Jolanda komen jullie de methode boekvouwen leren. Je leert hoe je de bladzijden van een boek zo kunt vouwen, dat er aan de zijkant van het boek een woord zichtbaar wordt (zie foto). Het woord dat je kunt kiezen mag maximaal zeven letters lang zijn (bijvoorbeeld je naam). Lukt het niet om het vouwen in dit uur af te krijgen? Geen punt. Je kunt terugkomen om 13:30u of het zelf thuis verder afmaken.
     
  Storykids Academy (kinderen 5+, materiaal ca. € 5,-): Tijdens de workshoprondes is er een nieuw kinderprogramma, Carola vertelt over de avonturen van Katinka. Katinka gaat indiaantje spelen en ontmoet GoudVeer, een wijze indiaan. Is hij echt zo wijs of doet hij maar alsof…. De voorstelling wordt afgesloten met een knutselaktiviteit.  Thema: spelen, eigen wijsheid, vriendschap.
     
  Start 13:30u
     

Contact & online

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top