De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Zaterdag 26 mei 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).

Je loot mee voor een mooie prijs als je vooraf aanmeldt en vooruit betaalt (prijs ligt bij de kassa).
Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Niet gekregen? Kijk dan even in je spambox.
Bij de kassa ligt een overzicht 'vooruitbetaald'. Er is geen pin-automaat, daarom graag contant èn gepast betalen!

Vooraanmelding: eerste 50 kaarten € 5,-, daarna 125 kaarten € 7,50. Bij de kassa 50 kaarten voor € 7,50.
Degenen die vooruit betalen mogen al om 09:45u naar binnen.
Kinderen kunnen de SpeelDagHB alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken.

Lees de informatie over 'VERZAMELEN EN RUILEN' even goed door.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Creatieve inloopactiviteit: Ontdek bij Renske de Diam's 3D verf van Hobbyfun. Deze 'slimme verf' is heel veelzijdig. Wil je niet voor ieder creatief, knutsel, pimp project een andere verfsoort nodig hebben, maar één verf die overal op kan? Kom dan even kijken of uitproberen... Of gewoon ter ontspanning even met de handen bezig zijn in plaats van met het hoofd. Ook brengen we de fijne Foam Clay en zachte Silk Clay mee. Van deze klei krijg je geen vieze handen. Je kiest jouw eigen voorwerp om te versieren. Er is keuze genoeg voor alle leeftijden! Al vanaf € 1,50 maak je iets moois.
     
  Het Stedelijk Lyceum Kottenpark: Kom je kennismaken met deze leuke middelbare school? Ze hebben er zoveel leuks om te doen en een bijzonder aanbod op het gebied van Kunst en Cultuur.
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
    L.O.E.P: Leer, Ontdek, Ervaar en PlezierHydraulica: Hoe kan een graafmachine zonder motor bewegen? Ben jij de Hydraulica technicus die wij zoeken? Science: Wil jij weten hoe verschillende (vloeibare) stoffen op elkaar reageren? Ben jij de professor, ontdekker of probleemoplosser die we zoeken? Waterwetenschap: Wil jij weten hoe water gezuiverd kan worden? En hoe kan je testen of ergens water in zit? Ben jij de waterwetenschapper die wij zoeken? Durf jij in de wereld van water te stappen? 
     
    248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Resolf: Dit educatieve bordspel zet leerlingen op alle niveau's in het basis- en voortgezet onderwijs aan tot "spelenderwijs" automatiseren van reken- en wiskundige vaardigheden. Het spel is ook digitaal als app te spelen en een prima breinbreker voor de denksporter. Er wordt gebruik gemaakt van getallen, variabelen, reken- en wiskundige bewerkingen en van vergelijkingen met coördinaten.
     
    Samen Zien: Maaike Brookhuis is naast (mobiele) opticien en contactlensspecialist ook gespecialiseerd in functionele oogzorg. Dat betekent dat ze uitvoerig kijkt naar alle functies van de ogen en of beide ogen goed samenwerken. Dit is namelijk essentieel om goed en ontspannen te kunnen lezen. Dus heb je moeite met lezen, vaak hoofdpijn of kom je regelmatig erg vermoeid uit school? Loop dan eens bij haar binnen en kijk wat ze voor je betekenen kan.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en wil kinderen laten ontdekken hoe ze met behulp van speel- en theaterkunsten het avontuur van hun toekomst kunnen verkennen. Rode draad is het ontwikkelen van positieve denkkracht en overwinnen van angsten, zodat kinderen in vertrouwen hun eigen weg kunnen volgen. “Maak van je persoonlijke ontdekkingsreis, een vrolijk avontuur.” (Speel-, knutselactiviteiten variërend van € 0,50 - € 5,-). 
     
  Sunny Games: Bij coöperatieve spellen speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Voor de allerjongsten is er bijvoorbeeld Oogsten (3+) en Max de Kat (4+). Ben je al ouder? Kijk dan eens naar Stop de Stropers (8+) of Nisyros (12+). Het demo-team legt je graag alle spellen uit. Kom ontdekken wat jouw favoriet is. 
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     
    Zien in Eigenheid: Elles Stahlie is orthopedagoog, Plusgroep begeleider en eigenaar van Zien in Eigenheid, een advies- en begeleidingsbureau dat zich richt op hoogbegaafde kinderen, hun ouders, het onderwijs en de kinderopvang. Vandaag verzorgt zij twee workshops over Mindset en Complimenten.

Het programma van de presentaties, lezingen en workshops volgt nog.
Zodra we meer weten plaatsen we dat natuurlijk op deze plek. Je leest dan ook voor wie ze bedoeld zijn.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan! Dat kan zodra er een programma bekend is ;)

    Workshops 'L.O.E.P.' (11:00u en 13:30u, kinderen, materiaalkosten € 5,-): Ga aan de slag met Hydraulica, Science en Waterwetenschap.
     
  Workshops Mindset en Complimenten (11:00u en 13:30u, voor volwassenen): Elles Stahlie komt vertellen over Mindset en Complimenten waar kinderen van kunnen groeien.

Mindset staat voor de manier waarop je denkt over jezelf en met name over je intelligentie en kwaliteiten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een vaste Mindset en een groei Mindset. Bij een vaste Mindset ga je ervan uit dat persoonlijke eigenschappen vast liggen en vermijd je uitdagingen zodat je maar geen fouten maakt en bij een groei Mindset ga je ervan uit dat je jezelf kan blijven verbeteren en ontwikkelen. Een groei Mindset is de basis voor talentontwikkeling bij álle kinderen en belangrijk voor het durven aangaan van uitdagingen die liggen in de zone van naaste ontwikkeling. Het geven van de juiste complimenten, gericht op het proces in plaats van het resultaat, helpt om een groei Mindset te ontwikkelen. Ouders (en andere belangstellenden) worden in deze workshop bewust gemaakt van hun eigen Mindset van waaruit zij handelen en ze leren kinderen complimenten geven waar ze van gaan groeien.
     
    Voorstelling  'De waarachtige Pleziermeter' (11:00 en 13:30u, kinderen 4+, materiaalkosten € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

Contact & online

Marjolijn 06 - 16 946 704 (aanmelden, programma)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 - 40 894 713 (PR en sponsoring)
Websites Speelvrienden.nl | WOWcoaching.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top