De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 26 mei 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.
Niet HB? Kom met je broer of zus mee!

Alle praktische informatie vind je op 'Tijden, entree & locatie'. Lees ook 'Verzamelen en Ruilen' even goed door.
Aanmelden en vooruitbetalen kan tot en met vrijdag 18 mei 2018.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

    Catering: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers. 
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen voor € 0,50 per lootje.
     
  Lunch: We bieden eenvoudige lunchpakketjes voor € 6,50. (Te bestellen tot en met vrijdag 18 mei).
  • 6 witte bollen, plakjes ham, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes appelsap (200 ml) of
  • 6 bruine bollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml) of
  • 6 krentenbollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml).

Je kunt meteen bij je aanmelding, maar ook op een later moment, bestellen (gebruik dan de wijzigingslink in je bevestigingsmail).

     
    Creatieve inloopactiviteit: Ontdek bij Renske de Diam's 3D verf van Hobbyfun. Deze 'slimme verf' is heel veelzijdig. Wil je niet voor ieder creatief, knutsel, pimp project een andere verfsoort nodig hebben, maar één verf die overal op kan? Kom dan even kijken of uitproberen... Of gewoon ter ontspanning even met de handen bezig zijn in plaats van met het hoofd. Ook brengen we de fijne Foam Clay en zachte Silk Clay mee. Van deze klei krijg je geen vieze handen. Je kiest jouw eigen voorwerp om te versieren. Er is keuze genoeg voor alle leeftijden! Al vanaf € 1,50 maak je iets moois.
     
  Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Dichter bij taal: Karin komt je meer vertellen over Beelddenken (je denkt in plaatjes en gebeurtenissen) en de manier van leren die daar het beste bij past. Hoe houd je jezelf staande in het 'talige' Nederlandse onderwijs? Kom langs in het lokaal en maak een optische illusie.
     
  De Kinderboekwinkel: Er komen boeken, heel veel boeken en daar zit vast en zeker iets bij dat bij jou past. Kom je je nieuwste favoriet ontdekken of het vervolg op jouw favoriete serie of ... Kom, snuffel, geniet, vraag wat je weten wilt en ga naar huis met een aanwinst waar je nog heel veel plezier van gaat beleven. 

In het lokaal kan je de gehele dag door een eigen button komen maken.
     
  Het Stedelijk Lyceum Kottenpark: Kom je kennismaken met deze leuke middelbare school? Ze hebben er zoveel leuks om te doen en een bijzonder aanbod op het gebied van Kunst en Cultuur. Vanaf schooljaar 2018/2019 start er ook een Wetenschapsklas.
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
  Linq coaching & training: Gijs begeleidt hoogbegaafde kinderen en volwassenen in het leren en toepassen van een eigen leerstijl en het omgaan met hoogbegaafdheid. Het uitgangspunt is om je weer te laten geloven in je eigen kracht en mogelijkheden. Belangrijk is dat het kind weer lekker in zijn vel zit en tot zijn recht komt thuis en in de klas.
     
    248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
  Octopus Enschede: Annegreet organiseert tweewekelijkse activiteitenmiddagen voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar, die uitdaging zoeken na schooltijd. De kinderen kunnen in ontmoeting met peers spelletjes doen of knutselen en daarnaast wordt er veel gekletst en gelachen. Octopus Enschede biedt daarnaast coaching aan kinderen en jongeren. Annegreet neemt vandaag een aantal spullen mee waar de kinderen op die middagen altijd uit kunnen kiezen. Loop binnen met uw kind en kom gezellig een spelletje doen of knutselen.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Resolf: Dit educatieve bordspel zet leerlingen op alle niveau's in het basis- en voortgezet onderwijs aan tot "spelenderwijs" automatiseren van reken- en wiskundige vaardigheden. Het spel is ook digitaal als app te spelen en een prima breinbreker voor de denksporter. Er wordt gebruik gemaakt van getallen, variabelen, reken- en wiskundige bewerkingen en van vergelijkingen met coördinaten.
     
    Samen Zien: Maaike Brookhuis is naast (mobiele) opticien en contactlensspecialist ook gespecialiseerd in functionele oogzorg. Dat betekent dat ze uitvoerig kijkt naar alle functies van de ogen en of beide ogen goed samenwerken. Dit is namelijk essentieel om goed en ontspannen te kunnen lezen. Dus heb je moeite met lezen, vaak hoofdpijn of kom je regelmatig erg vermoeid uit school? Loop dan eens bij haar binnen en kijk wat ze voor je betekenen kan.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en wil kinderen laten ontdekken hoe ze met behulp van speel- en theaterkunsten het avontuur van hun toekomst kunnen verkennen. Rode draad is het ontwikkelen van positieve denkkracht en overwinnen van angsten, zodat kinderen in vertrouwen hun eigen weg kunnen volgen. “Maak van je persoonlijke ontdekkingsreis, een vrolijk avontuur.” (Speel-, knutselactiviteiten variërend van € 0,50 - € 5,-). 
     
  Sunny Games: Bij coöperatieve spellen speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Voor de allerjongsten is er bijvoorbeeld Oogsten (3+) en Max de Kat (4+). Ben je al ouder? Kijk dan eens naar Stop de Stropers (8+) of Nisyros (12+). Het demo-team legt je graag alle spellen uit. Kom ontdekken wat jouw favoriet is. 
     
  Twickto: Hèt constructie speelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. De bouwstenen van Twickto noemen we Bricks. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te klikken. Voor bepaalde constructies heb je een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool. Twicks, Bricks en de TwickTool: dat is alles wat je nodig hebt. En het mooie is: met Twickto bouw je alles wat je kunt bedenken.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     
    Zien in Eigenheid: Elles Stahlie is orthopedagoog, Plusgroep begeleider en eigenaar van Zien in Eigenheid, een advies- en begeleidingsbureau dat zich richt op hoogbegaafde kinderen, hun ouders, het onderwijs en de kinderopvang. Vandaag verzorgt zij twee workshops over Mindset en Complimenten.

Het programma van de presentaties, lezingen en workshops volgt nog.
Zodra we meer weten plaatsen we dat natuurlijk op deze plek. Je leest dan ook voor wie ze bedoeld zijn.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan! Dat kan zodra er een programma bekend is ;)

  Interactieve lezing/ workshop 'Beelddenken en de LerenLeren-methode' (11:00u en 13:30u, kinderen en ouders): Karin vertelt over Beelddenken, de LerenLeren-methode en jullie kunnen testen of je zelf ook een beelddenker bent.
     
  Workshops 'Dansexpressie' (11:00u en 13:30u kinderen): Tijdens deze workshop gaan we lekker bewegen op muziek. We beginnen met een lekkere warming up en vervolgens gaan we ons helemaal inleven in een geheim agent. We leren sporen onderzoeken, laserstralen ontwijken en nog veel meer..... Meer lezen over Gijs kan op zijn website.
     
  Workshops 'HB zijn is niet makkelijk!' (11:00u en 13:30u, kinderen en ouders): Annegreet vertelt over de moeiten die hoogbegaafde kinderen kunnen hebben door hun hoogbegaafdheid, thuis en op school. We bespreken in het kort wat er soms mis gaat, hoe dat vaak komt, hoe je er mee om kunt gaan of wat kan helpen. Tussen de workshops en na afloop bent u van harte welkom om hier uitgebreider over door te praten.

Om 11:00u gaan we in op moeiten die te maken hebben met de sociale en emotionele ontwikkeling, zoals aansluiting bij klasgenoten, emotieregulatie, flexibiliteit, samenwerken en hooggevoeligheid.

Om 13:30u gaan we dieper in op de moeiten op cognitief vlak, zoals moeite met memoriseren, leren, bottum up instructies, herhaling, plannen & organiseren, taakaanpak en volgehouden aandacht.

     
  Workshops 'Mindset en Complimenten' (11:00u en 13:30u, volwassenen): Elles Stahlie komt vertellen over Mindset en Complimenten waar kinderen van kunnen groeien.

Mindset staat voor de manier waarop je denkt over jezelf en met name over je intelligentie en kwaliteiten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een vaste Mindset en een groei Mindset. Bij een vaste Mindset ga je ervan uit dat persoonlijke eigenschappen vast liggen en vermijd je uitdagingen zodat je maar geen fouten maakt en bij een groei Mindset ga je ervan uit dat je jezelf kan blijven verbeteren en ontwikkelen. Een groei Mindset is de basis voor talentontwikkeling bij álle kinderen en belangrijk voor het durven aangaan van uitdagingen die liggen in de zone van naaste ontwikkeling. Het geven van de juiste complimenten, gericht op het proces in plaats van het resultaat, helpt om een groei Mindset te ontwikkelen. Ouders (en andere belangstellenden) worden in deze workshop bewust gemaakt van hun eigen Mindset van waaruit zij handelen en ze leren kinderen complimenten geven waar ze van gaan groeien.
     
    Voorstelling  'Speel je dromen waar' (11:00 en 13:30u, kind 4+, materiaal ca. € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

Contact & online

Marjolijn (vragen m.b.t. aanmelden en programma)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vragen m.b.t. PR en sponsoring)
Websites Speelvrienden.nl | WOWcoaching.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top