De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Zaterdag 16 juni 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).

Je loot mee voor een mooie prijs als je vooraf aanmeldt en vooruit betaalt (prijs ligt bij de kassa).
Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Niet gekregen? Kijk dan even in je spambox.
Bij de kassa ligt een overzicht 'vooruitbetaald'. Er is geen pin-automaat, daarom graag contant èn gepast betalen!

Vooraanmelding: eerste 50 kaarten € 5,-, daarna 125 kaarten € 7,50. Bij de kassa 50 kaarten voor € 7,50.
Degenen die vooruit betalen mogen al om 09:45u naar binnen.
Kinderen kunnen de SpeelDagHB alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken.

Lees de informatie over 'VERZAMELEN EN RUILEN' even goed door.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

    CATERING: Tijdens de dag verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering zijn ook lootjes te koop voor onze loterij.
Win een mooie prijs, lootjes € 0,50.
     
    Creatieve inloopactiviteit: Kom je eigen kunstwerk maken, met Mozaïek steentjes, Foam Clay en 3D verf. Weet jij al wat je gaat maken? Een foto-lijstje of een prachtig versierd dier of...? Je kunt ons natuurlijk verrassen met een uniek ontwerp ;) Al voor een paar euro maak je iets moois.
     
  Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  De Wakkere Muis: Ook deze keer is de beroemde schrijver weer aanwezig. Hoe het programma tijdens de SpeelDagHB er precies uit gaat zien volgt zo snel mogelijk.
     
  248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
    Real Sense: is de praktijk van Eline, voor natuurgeneeskunde en meditatie. Eline vertelt je graag meer over 'relaxen door middel van kinderyoga en kindermeditatie'.

Regelmatig mediteren heeft diverse voordelen (o.a. het vinden van innerlijke rust, bewuster voelen van het lichaam en emoties, jezelf en de wereld om je heen beter leren begrijpen, beter slapen, je beter kunnen uiten, beter met stress om kunnen gaan, angsten en onzekerheden kunnen sneller verminderen, meer zelfvertrouwen hebben). 

     
  Reptielen: Kom je bij Vera kijken naar de reptielen en al je vragen stellen?! Er komen in ieder geval diverse slangen en een kameleon mee.
     
  Resolf: Dit educatieve bordspel zet leerlingen op alle niveau's in het basis- en voortgezet onderwijs aan tot "spelenderwijs" automatiseren van reken- en wiskundige vaardigheden. Het spel is ook digitaal als app te spelen en een prima breinbreker voor de denksporter. Er wordt gebruik gemaakt van getallen, variabelen, reken- en wiskundige bewerkingen en van vergelijkingen met coördinaten.
     
  De Schatvinder: Edwin helpt je schitteren. Kom gerust even binnenlopen om te vragen hoe hij je kan helpen. Heb je al gezien dat hij een echte schatkist bij zich heeft? Wat zou daarin zitten?!
     
    Senso-Care: Een oplossing voor alles! Deze specialist in sensorische informatieverwerking heeft echt overal aan gedacht... wiebelen en friemelen, koptelefoons, verzwaringsdekens, time-timers en nog veel meer. Kom dus gerust even binnenlopen en stel je vraag, zodat je je(zelf) beter voelt.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en eigenaar van Studio Wishdom. Op geheel eigen wijze ontwikkelt zij activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen om te blijven spelen. “Spelen je dromen waar” Tijdens de SpeelDag kun je allerlei inspiratie opdoen hoe Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen vorm krijgt in de verhalen van professor Plezier en zijn vrienden.  (materiaalkosten ongeveer € 5,-).
     
  Unique-Talentbegeleiding: Ans Ramaut is begeleider en coach voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders en de school. Regelmatig kan je mee op kamp, samen met ontwikkelingsgelijken. "Wat ik geef is mezelf, wat ik ontvang is vertrouwen, wat je krijgt is verbinding."
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     

Het programma van de presentaties, lezingen en workshops volgt nog.
Zodra we meer weten plaatsen we dat natuurlijk op deze plek. Je leest dan ook voor wie ze bedoeld zijn.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan! Dat kan zodra er een programma bekend is ;)

  Workshop 'Executieve Functies' (11:00u, volwassenen, LET OP laat kinderen niet alleen): “Mijn zoon is heel slim maar zijn kamer opruimen kan hij niet.” “Elke keer lukt het mijn dochter niet om te plannen terwijl ze zo slim is!” Hoogbegaafd zijn is geen garantie voor goede executieve functies!

Wat verstaan we onder executieve functies? En wat kunnen we doen om onze kinderen hierbij te helpen? Mieke van den Elzen, van Bijdehand Talentbegeleiding, vertelt basisinformatie over executieve functies en geeft tips om met de functies aan de slag te gaan.

     
  Workshop 'Zijnsluik' (13:30u, volwassenen, LET OP laat kinderen niet alleen): We bespreken de verschillende typen hoogbegaafde kinderen en andere aspecten van hoogbegaafdheid.

Vaak wordt er heel gemakkelijk gedacht over een hoogbegaafd kind. Maar bij hoogbegaafdheid gaat het over veel meer dan alleen maar slim zijn! En het is echt niet altijd alleen maar makkelijk! Er zijn veel vooroordelen over hoogbegaafdheid. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Mieke van den Elzen, van Bijdehand Talentbegeleiding, over de verschillende typen van hoogbegaafde kinderen en andere aspecten van hoogbegaafdheid zoals o.a. rechtvaardigheidsgevoel, perfectionisme en kritische instelling.

     
  Workshop 'Peers4Parents' (tijden volgen nog, volwassenen, LET OP laat de kinderen niet alleen): Peers4Parents, groepscoaching voor ouders van hoogbegaafde kinderen, inspired bij SENG Model Parent Groups. Niet alleen hoogbegaafde kinderen hebben peers nodig, hun ouders ook!

Peers4Parents organiseert op de SpeelDagHB een workshop die voorziet in deze behoefte. Anneke Dekkers verzorgt deze workshop waarin je zelf mee op zoek gaat naar de achterliggende emoties en behoeftes van je kind met betrekking tot motivatie. Lees meer.
     
    Workshop 'Real Sense' (11:00u 4-6 jr en 13:30u 7jr en ouder): tijdens de workshops gaat Eline je helpen relaxen door middel van kinderyoga en kindermeditatie. Als je thuis verder gaat met mediteren, dan kan je je zelfverzekerder, rustiger en meer in balans gaan voelen. Je zult merken dat je de wereld om je heen en jezelf beter gaat leren kennen en begrijpen.
     
    Workshop 'De Schatvinder' (kinderen, 11:00u en 13:30u): Je verstand is iets bijzonder moois en dat mag je zeker blijven ontwikkelen. Maar vergeet niet dat je ook nog iets anders hebt: je gevoel. Misschien gebruik je dat al veel of misschien bijna nooit. Maar als jouw verstand en gevoel allebei aan het werk zijn, heb je echt een superteam! Edwin nodigt je op deze dag uit om je hart (een beetje) te openen. Op een liefdevolle, creatieve en interactieve manier deelt hij in kindertaal over ‘levensschatten’. Bijvoorbeeld: je bent goed zoals je bent, voel je gevoel en geef er ruimte aan, volg je dromen. Kom je mijn echte schatkist bekijken?
     
    Voorstelling  'De waarachtige Pleziermeter' (11:00 en 13:30u, kinderen 4+, materiaalkosten € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

Contact & online

Marjolijn 06 - 16 946 704 (aanmelden, programma)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 - 40 894 713 (PR en sponsoring)
Websites Speelvrienden.nl | WOWcoaching.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | Speelvrienden | PersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top