De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Zaterdag 21 april 2018, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).

Je loot mee voor een mooie prijs als je vooraf aanmeldt en vooruit betaalt (prijs ligt bij de kassa).
Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Niet gekregen? Kijk dan even in je spambox.
Bij de kassa ligt een overzicht 'vooruitbetaald'. Er is geen pin-automaat, daarom graag contant èn gepast betalen!

Vooraanmelding: eerste 50 kaarten € 5,-, daarna 125 kaarten € 7,50. Bij de kassa 50 kaarten voor € 7,50.
Degenen die vooruit betalen mogen al om 09:45u naar binnen.
Kinderen kunnen de SpeelDagHB alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken.

Lees de informatie over 'VERZAMELEN EN RUILEN' even goed door.

Heb je een vraag? We zijn bereikbaar via mail en telefoon 06 - 16 946 704 (Marjolijn) of 06 - 40 894 713 (Nina).
Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Buitenspelen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  CATERING: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen, voor € 0,50 per lootje.
     
    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Demonstratie team White Goblin Games: We zijn blij en trots dat het demo-team weer aanwezig is. Ze leren je alles over de spellen die je graag wilt spelen. Kom uitproberen en ontdekken welk spel jou het meeste aanspreekt.
     
  De Wakkere Muis: Ook deze keer is de beroemde schrijver weer aanwezig. Hoe het programma tijdens de SpeelDagHB er precies uit gaat zien volgt zo snel mogelijk.
     
  Doodle3D: Rick helpt je om van je 2D tekening een 3D weergave te maken. Doodle3D is al eerder tijdens de SpeelDagHB aanwezig geweest en was toen een grote hit. Ken je ze nog en wil je graag nog een keer iets moois printen? Dat kan! Ken je Doodle3D nog niet? Kom dan zeker even kijken :)
     
  Hubelino: De bouwblokken hebben diverse vormen en kleuren, waarmee je je eigen knikkerbaan kunt bouwen. Vandaag kan je met deze set komen bouwen en uitproberen wat snelheid, zwaartekracht en centrifugaalkracht met elkaar te maken hebben. (Handig om te weten: de blokken passen op alle andere merken bouwblokken. Hubelino heeft ook Mind and Learning Games in het assortiment. Die zullen er vandaag niet zijn, maar vind je natuurlijk wel op de website).
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
  LydiaCreatief: Kom bij Lydia je eigen kunstwerk maken met Mozaïek steentjes, Foam Clay en 3D verf. Weet jij al wat je gaat maken? Een foto-lijstje of een prachtig versierd dier of...? Je kunt ons natuurlijk verrassen met een uniek ontwerp ;) Al voor een paar euro maak je iets moois.
     
  248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid: Truus du Maine verzorgt interactieve presentaties rondom 'Studievaardigheden' en 'Voorbereiding op de brugklas'.
     
  Resolf: Dit educatieve bordspel zet leerlingen op alle niveau's in het basis- en voortgezet onderwijs aan tot "spelenderwijs" automatiseren van reken- en wiskundige vaardigheden. Het spel is ook digitaal als app te spelen en een prima breinbreker voor de denksporter. Er wordt gebruik gemaakt van getallen, variabelen, reken- en wiskundige bewerkingen en van vergelijkingen met coördinaten.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: Een ontwerp- en adviesbureau voor Avontuurlijk Spelen en Ontwikkelen. Carola Pelder is speelcoach en wil kinderen laten ontdekken hoe ze met behulp van speel- en theaterkunsten het avontuur van hun toekomst kunnen verkennen. Rode draad is het ontwikkelen van positieve denkkracht en overwinnen van angsten, zodat kinderen in vertrouwen hun eigen weg kunnen volgen. “Maak van je persoonlijke ontdekkingsreis, een vrolijk avontuur.” (Speel-, knutselactiviteiten variërend van € 0,50 - € 5,-). 
     
  Tureluurs Educatie: Marije Turel biedt oplossingen op maat in de vorm van korte trainingen, voor anders lerende kinderen en hun ouders en leerkrachten. Je kunt een workshop Beelddenken en Mindmappen volgen. Beide trainingen zijn voor ouders én kinderen. Daarnaast kun je, tijdens de inloop, tafels oefenen, de online werkgeheugentraining uitproberen, je mindmap verder afmaken en de werkboeken van de mindset-training en de Beelddenk-training bekijken. 
     
  Vlinders: Bart Coppens vertelt je graag alles over de prachtige vlinders die hij bij zich heeft. Kom jij kijken naar alle bijzondere kleuren en patronen? En vraag je hem dan alles wat je wilt weten?! Als je zorgt dat je schone handen hebt, dan mag je misschien wel een vlinder op je hand houden.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     
  IJs van Vitelli: De ijskraam komt met heerlijke ijsjes (er is ook glutenvrij ijs). Hoe lang en hoe laat is nog even afhankelijk van het weer. Je vindt de ijskraam buiten op het schoolplein. Graag zoveel mogelijk gepast betalen.

Het programma van de presentaties, lezingen en workshops groeit nog.
Zodra we meer weten plaatsen we dat natuurlijk op deze plek. Je leest dan ook voor wie ze bedoeld zijn.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan! Dat kan zodra er een programma bekend is ;)

    Voorstelling  'De waarachtige Pleziermeter' (11:00 en 13:30u, kinderen 4+, materiaalkosten € 5,-): Carola Pelder verzorgt een voorstelling met vertel- en beeldtheater. De voorstelling gaat over de avonturen van Katinka en prof. Plezier. Katinka gaat een dagje naar het attractiepark FutureIsland. De Waarachtige Pleziermeter neemt Katinka mee op een onvergetelijk avontuur met onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Er gaat natuurlijk van alles mis. Waar is prof. Plezier gebleven?

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kiezen uit 2 creatieve knutselpakketten; 1) “Heb jij even geluk” – Maak een geluksdoosje. 2) “Held op s(t)okken – Maak je eigen held.

De voorstelling en de knutselactiviteit zijn niet los van elkaar te volgen. (Materiaalkosten circa € 5,00 per kind).

     
  Interactieve lezing 'De Voorbereiding op de brugklas' (11:00u, groep 6/7/8 en ouders, gratis): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid vertelt over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs en de valkuilen die je tegenkomt in de Brugklas.  Klik hier voor een beschrijving van het programma.
     
  Workshop 'De Wakkere Muis' (11:00u en 13:30u, kinderen, materiaalkosten zijn nog niet duidelijk): De Wakkere Muis streeft ernaar om een leuke workshop aan te kunnen bieden, zonder daarbij materiaalkosten te hoeven berekenen. Er wordt hard gewerkt aan een leuk programma. We houden je op de hoogte. Maar, weet jij zeker dat je er hoe dan ook bij wilt zijn? Dan kan je nu alvast je plekje reserveren.
     
  Workshop 'Hoogbegaafdheid bij volwassenen' (11:00u en 13:30u, duurt 2 uur, volwassenen, € 7,50 p/pers, betalen bij Noks): Noks Nauta van het IHBV neemt jullie mee langs vragen als: "Hoe ontdek je je eigen hoogbegaafdheid? Heeft jouw hoogbegaafdheid invloed op je werk? en Wat kan je leren van het Delphi-model?" Er wordt aangesloten bij de behoefte die jullie hebben. Voor degenen die dat willen: het boek over HB bij volwassenen is tijdens de dag bij Noks te koop (€ 24,50). Noks staat hier vandaag op vrijwillige basis. De bedragen die je betaalt komen ten goede aan het IHBV. Gepast betalen, er is geen pin-automaat. 
Let op: Laat de kinderen niet alleen tijdens de SpeelDagHB.
     
  Workshop 'Peers4Parents' (11:00u, volwassenen, LET OP laat de kinderen niet alleen): Peers4Parents, groepscoaching voor ouders van hoogbegaafde kinderen, inspired bij SENG Model Parent Groups. Niet alleen hoogbegaafde kinderen hebben peers nodig, hun ouders ook!

Peers4Parents organiseert op de SpeelDagHB een workshop die voorziet in deze behoefte. Leonieke van den Boogaart verzorgt deze workshop waarin je zelf mee op zoek gaat naar de achterliggende emoties en behoeftes van je kind met betrekking tot motivatie. Lees meer.

Bij voldoende belangstelling volgt er om 13:30u een tweede ronde. Meld je dus op de dag zelf gerust ook even aan de deur.
     
  Workshop 'Spaans' (11:00u, kinderen en ouders): Leer jij vandaag je eerste woordjes Spaans? Esther gaat een leuk programma samenstellen. Meer informatie over deze workshop volgt nog. 
     
  Workshop 'Studievaardigheden' (13:30u, groep 6/7/8 en ouders, gratis): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid gaat met je aan de slag rondom studievaardigheden. Klik hier voor een beschrijving van het programma.
     
    Tureluurs Educatie (11:00u Beelddenken, ouders en kinderen): Marije Turel biedt oplossingen op maat in de vorm van korte trainingen, voor anders lerende kinderen en hun ouders en leerkrachten.
     
    Tureluurs Educatie (13:30u Mindmappen, ouders en kinderen): Marije Turel biedt oplossingen op maat in de vorm van korte trainingen, voor anders lerende kinderen en hun ouders en leerkrachten.
top