De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Een zaterdag in voorjaar 2021, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.
Niet HB? Kom met je broer of zus mee!

Vanwege Corona verschuiven we naar het voorjaar van 2021. Meld je vast aan.
Wel korting (eerste 25). Geen verplichting. Meteen op de hoogte van nieuws.
De nieuwe datum krijg je via email. Kan je toch niet? Geen punt, afmelden kan via de wijzigingslink in de email.

Aanmelden en lunch bestellen kan tot een week voor de nieuwe datum.
De eerste 25 kaarten verkopen we met korting (€ 5,- i.p.v. € 7,50).
09:45u deuren open als je vooraf hebt aangemeld en vooruitbetaald.
10:15u aan de kassa zijn losse kaarten te koop.
LET OP: We hebben geen pin-apparaat. Tijdens de SpeelDagHB zijn we niet bereikbaar via de telefoon.
Facebook SpeelDagHB, TienerDagHB en Speelvrienden | Twitter SpeelDagHB, TienerDagHB en Speelvrienden.

Het programma groeit nog:

  Inloopactiviteiten
  Brei je eigen poppetje (kosten € 1,-): Marianne heeft vandaag een breimolen bij zich en gaat met jou een poppetje breien. Je kiest je eigen kleuren en mag het poppetje natuurlijk mee naar huis nemen. Tijdens de uitleg zal je merken dat het principe van de breimolen niet moeilijk is, het vraagt wel wat coördinatie van je. Daarom kunnen kinderen jonger dan zeven jaar een poppetje maken onder begeleiding en mogen de kinderen van zeven jaar en ouder het zelf proberen. Je hoeft je niet aan te melden om een poppetje te komen breien. Het kan wel slim zijn om op tijd naar het lokaal te komen, het duurt namelijk ongeveer een uur tot anderhalf uur voordat je poppetje klaar is.
     
  Catering tijdens de SpeelDagHB en de loterij:
Koffie of thee € 1,-
Limonade, flesje water, pakje appelsap of pakje sinaasappelsap € 0,50.
Ontbijtkoek of liga € 0,50.
Fruit (bijvoorbeeld banaan of appel) € 0,40.
Glutenvrij cakeje (1st) of cookies (3st) € 1,50.
Afhankelijk van het seizoen kunnen we een extra aardigheidje bij ons hebben.
Lootjes voor de loterij kosten € 0,50 per lootje. Je kunt mooie prijzen winnen.
     
 
ChillPillow: Bij Patricia kan je komen voelen wat een verzwaringskussen is met tactiele prikkelingen en of je het fijn vindt om er zelf één te hebben. Wil je niet zonder dit kussen naar huis? Maak dan vandaag je eigen Mini Pillow (+/- 20x20cm), voor € 5,-. Versieren gebeurt met een lijmpistool. Patricia is aanwezig om te helpen, maar papa en mama mogen dat natuurlijk ook met je samen doen.

Liever een Chill Pillow (45x45cm) bestellen? Dat kan ook. Er zijn voorbeelden aanwezig, je kunt stofjes voelen, het bij jou passende gewicht kiezen en natuurlijk legt Patricia alles graag aan je uit. Een Chill Pillow bestellen tijdens de SpeelDagHB kan vanaf € 20,-. Deze kussens zijn uitgebreider versierd. Maar, dat zie je vanzelf als je de voorbeelden komt bekijken. Vooraf bestellen kan ook, dan krijg je € 2,50 korting op een Chill Pillow. Patricia probeert het vooraf voor je te maken en mee te nemen naar de SpeelDagHB.

Verzwaringsdekens zijn tijdens de SpeelDagHB te voelen en te bestellen op maat. Neem ook een kijkje op de website en bij vragen stel ze gerust. Patricia legt het je graag uit.

     
  Confetti en meer: Hoe en wat, daarover gaat Jessica nog even nadenken. Zodra we meer weten lees je het hier.
     

  Gravitrax: Kom deze superleuke, kinetische, zwaartekracht gebruikende, knikkerbaan met speciale effecten uitproberen! Lukt het jou om een baan te maken die zichzelf kruist, waar je gebruik kunt maken van de hamer en het kanon, waar de trampoline ervoor zorgt dat je bal letterlijk door de lucht vliegt en je dan ook nog daar eindigt waar dat bedoeld is? Je vindt de Gravitrax beneden, in de centrale ruimte. Daar gaan we weer een heerlijke speel- en ontdekplek maken.
     
  Hubelino: De bouwblokken hebben diverse vormen en kleuren, waarmee je je eigen knikkerbaan kunt bouwen. Vandaag kan je met deze set komen bouwen en uitproberen wat snelheid, zwaartekracht en centrifugaalkracht met elkaar te maken hebben. (Handig om te weten: de blokken passen op alle andere merken bouwblokken. Hubelino heeft ook Mind and Learning Games in het assortiment. Die zullen er vandaag niet zijn, maar vind je natuurlijk wel op de website).
     
  Kleren die vies mogen worden: Er wordt op diverse plekken geknutseld en geverfd. Buitenspelen kan natuurlijk op het schoolplein. Trek daarom kleren aan die makkelijk wasbaar zijn en vies mogen worden.
     
  de kinderboekwinkel: Er komen boeken, heel veel boeken en daar zit vast en zeker iets bij dat bij jou past. Kom je je nieuwste favoriet ontdekken of het vervolg op jouw favoriete serie of ... Kom, snuffel, geniet, vraag wat je weten wilt en ga naar huis met een aanwinst waar je nog heel veel plezier van gaat beleven.
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
  Lunch: We bieden eenvoudige lunchpakketjes voor € 6,50. (Te bestellen tot en met vr 25-10-2019).
  • 6 witte bollen, plakjes ham, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes appelsap (200 ml) of
  • 6 bruine bollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml) of
  • 6 krentenbollen, plakjes kaas, 2 flesjes water (500 ml), 2 pakjes jus d'orange (200 ml).

Je kunt nu, bij je aanmelding, bestellen. Maar ook op een later moment beslissen. Gebruik dan de wijzigingslink in je bevestigingsmail. We rekenen de lunch meteen met je af. Let op de deadline.
     
  Mega Bellenblaas (bij droog en rustig weer): Op het plein ligt het materiaal klaar om Mega Bellen te blazen. Met twee stokjes en 'ons geheime recept voor bellenblaas' maak je super grote bellen. (Houd er wel rekening mee dat de bellenblaas kan schuimen en vlekken op je kleren kan geven). We kregen dit materiaal van Petra Overduin, Kindertherapie Jump!.
     
  Reuzegrote Rush Hour: In de speel- en ontdekplek staat ook de reuze Rush Hour klaar om mee te spelen. Lukt het jou om de rode vrachtauto zijn weg naar de uitgang te helpen vinden?
     
  Slijm maken bij Nora (materiaalkosten € 3,-): Kom je ook naar het inlooplokaal? Let op de tijden! Er is steeds plek voor 15 kinderen, het kan dus gebeuren dat je even op je beurt moet wachten. Je kunt terecht tussen: 09:45-11:00u, 12:00-13:30u en vanaf 14:30u.
     
  Stoepkrijt en steltenlopen (bij droog weer): Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  Storykids academy (7-10jr): Carola komt met een programma rondom storytelling en spelen met verhalen. Informatie over het precieze programma volgt nog. Het thema is al wel bekend; Heldenverhalen. 
     
  Voorsprong in talent: Kirsten en Martin kijken er naar uit om erbij te zijn vandaag. Wat precies hun programma gaat zijn, daarover horen we later meer. Kom in ieder geval even buurten bij deze ECHA specialisten, die 'alles' weten over executieve functies en een mooi aanbod hebben voor 'thuiszitters'.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops (dit groeit nog).
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

  Start 11:00u
    Kumihimo (materiaalkosten € 2,50): Je kiest of je een rond of een plat armbandje wilt maken. Er liggen diverse kleuren garen klaar. Je bepaalt of je een combinatie van kleuren wilt maken of toch liever een effen armbandje knoopt. Ben je vlug klaar en is er nog genoeg tijd? Dan mag je gerust nog een armbandje maken. We werken met wat duurder garen, zodat je lekker lang plezier hebt van je armbandje. Als je het leuk vindt, dan kan je na afloop een disc en wat garen kopen voor € 5,-.
     
  Start 11:00u en 13:30u
     
     
  Start 13:30u   
    Dromenvanger maken (materiaalkosten € 3,50): Je krijgt een metalen ring en gekleurd garen. Daarmee ga je je dromenvanger versieren. Heb je zelf materiaal om mee te versieren, zoals bijvoorbeeld veertjes? Neem dat dan gerust mee.

Het maken van een dromenvanger is een tijdrovend werkje en het vraagt ook best iets van je coördinatie. Daarom kan het fijn zijn om de jongere kinderen te begeleiden.
     

Contact & online

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox

top